Worden Braces Vergoed Door De Zorgverzekeraar

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Worden braces vergoed door de zorgverzekeraar?

Lees hier over vergoedingen van braces en bandages via uw zorgverzekering. Wanneer wordt een brace wel vergoed en wanneer juist niet? U leest het hier!

Worden braces vergoed?

Een brace of bandage die u online bestelt worden in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekering. Wanneer wel? Wanneer niet? Dat leest u in onderstaande blog.

Vergoedingen van braces en bandages via ProBrace

Of u in aanmerking komt voor een vergoeding hangt af van uw zorgverzekering: vergoedt deze de aanschaf van braces en bandages? Hierbij spelen het beoogde resultaat, de duur van het gebruik en de medische indicatie een belangrijke rol.

Wilt u via ProBrace in aanmerking komen voor een vergoeding van bijvoorbeeld uw duimbrace of polsbrace? Dan moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • –       U bent in het bezit van een recente en volledige verwijzing van een medisch specialist *(arts, orthopeed, reumatoloog, etc.)
  • –       Het beoogde gebruik is langdurig / permanent (chronisch), dagelijks en voor een minimale periode van 6 maanden
  • –       Het product is niet bedoeld voor sport

*bij sommige zorgverzekeraars is een verwijzing van de huisarts voldoende. Dit betreft vaak een herhaling / vervanging van een voorziening. Voor de meest actuele informatie raden wij u aan om uw zorgverzekering te raadplegen.

Let op!

Wanneer uw aangeschafte orthese vergoed wordt vanuit het basispakket dan wordt deze ten alle tijden verrekend met uw eigen risico. Het is slim om hier rekening mee te houden zodat u aan het einde van het jaar niet voor verrassingen komt te staan.
Als uw verzekering gebruik maakt van clusterprijzen* kan het zomaar zijn dat u via uw eigen risico meer betaalt voor een hulpmiddel, dan deze daadwerkelijk kost (wanneer u deze privé aanschaft). Controleer daarom van tevoren altijd wat een hulpmiddel privé of via de verzekering kost.
*clusterprijzen zijn vaste geclusterde prijzen die verzekeraars hanteren voor bepaalde voorzieningen, ongeacht de daadwerkelijke kostprijs. Wilt u weten of uw verzekering clusterprijzen hanteert, dan dient u dit zelf bij uw verzekering na te vragen.

**voor de meest actuele informatie raden wij u ten alle tijdens aan contact op te nemen met uw verzekering.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen Trust

loopt prima

6 / 10

loopt prima, maar het materiaal in de achterkant gaat na verloop enorm irriteren.
Verder is het n prima product

Heel blij met deze enorme verbetering

10 / 10

De brace biedt een hele goede steun bij het lopen, terwijl ik nauwelijks merk dat ik hem aan heb. Vooral de steun voor mijn instabiele mediale knieband is geweldig. Alleen bij trappenlopen is die steun minder. Er zit een latex/rubber randje bovenin binnen de brace, die plakt aan de huid, waarvoor ik allergisch blijk te zijn en dat blaarvorming veroorzaakte. Dit afgeplakt met Medipore waardoor het nu goed gaat.

Aanrader!!

8 / 10

Fijn contact en omruilen van product ging zonder moeite

De Brache sluit perfect aan en het…

10 / 10

De Brache sluit perfect aan en het geeft een goed gevoel en de artrose pijn verminderd door het dragen en hij is makkelijk wasbaar en na 1 nacht droog

Als ik de brace niet draag mis ik hem.

8 / 10

Als ik de brace niet draag mis ik hem.

Laat een beoordeling achter