Maatwerk korsetten

Een korset of lumbale brace is een hulpmiddel wat gebruikt kan worden ter correctie, ondersteuning of bescherming van de lumbale wervelkolom. Voor maatwerk kan gekozen worden wanneer een confectieproduct onvoldoende pasvorm of steun geeft. Vaak wordt voor een maatwerk orthopedisch korset gekozen bij slijtage, overbelasting, degeneratieve rugklachten (spondylose of scoliose op latere leeftijd) of (oude) lumbale inzakkingsfracturen door trauma of osteoporose.

Net als een medisch korset zorgt ook een orthopedisch korset voor stabilisatie en / of ondersteuning van uw rug / lumbale wervelkolom. In vaktaal worden orthopedische korsetten ook wel een ortheses of rugortheses genoemd. Het verschil tussen een medisch korset en een orthopedisch korset zit hem met name in de mate van stabiliteit en de gebruikte materialen.

Medisch Korset: Een medisch korset is vaak confectie en gemaakt van elastisch materialen met flexibele baleinen. Het voordeel hiervan is dan een medisch korset veel bewegingsvrijheid geeft, het nadeel is dat een medisch korset in sommige gevallen onvoldoende steun kunnen geven.

Orthopedisch Korset: Het orthopedische korset is een maatwerk korset en is gemaakt uit ‘Egyptisch Katoen’. Dit is een textielsoort die dubbel gewoven is waardoor er in geen enkele richting rek op de stof mogelijk is. Door deze eigenschap is het zeer geschikt om een stevig orthopedisch korset te maken, in de rug kunnen rigide aluminium baleinen geplaatst worden of flexibele baleinen.

Een goed passend korset is maatwerk

ProBrace vervaardigt alle maatwerk korsetten in eigen beheer en heeft daarom complete controle over levertijden en kwaliteit. ProBrace vervaardigt ook speciale korsetten met bijvoorbeeld stomavoorzieningen en breuk/littekenbanden. Een korset vervaardigd door ProBrace kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid en een comfortabele pasvorm en zijn enkel gemaakt uit hoogwaardig katoen en leder. De levensduur van een orthopedisch maatwerk korset bij dagelijks gebruik is 1,5 tot 2 jaar.

Korset laten aanmeten

Een goed zittend korset is maatwerk. Daarom dient een korset altijd door één van onze ervaren medewerkers te worden opgemeten. Vervolgens zal een afspraak gemaakt worden om een paskorset te passen. Hierop zullen nog wat aanpassingen gedaan kunnen worden alvorens het korset volledig afgewerkt kan worden. Bij de derde afspraak is het korset klaar om afgeleverd te worden.

U kunt voor vrijblijvend advies een afspraak inplannen op één van onze aanmeetlocaties.

Hoofdvestiging ProBrace
Ambachtstraat 3, 2861EW in Bergambacht
Telefoon: +31(0)85-4011911
Email: info@probrace.nl

Gelieve een afspraak te maken via ProBrace.

Gezondheidscentrum Het Kruispunt
Dr. H.J. van Mooklaan 33F, 2286BB in Rijswijk
Telefoon: +31(0)70-3963978
E-mail: biochdijkshoorn@online.nl

Gelieve een afspraak te maken via Bioch/Dijkshoorn/van der Lans fysiotherapie.

Of bekijk hier ons online assortiment confectie korsetten en braces voor de rug.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Trust Icon

Zeer goed investering..ben helemaal …

8 / 10

Zeer goed investering..ben helemaal tevreden

duidelijke uitleg over product

10 / 10

duidelijke uitleg over product

Mijn vader had een stevige breukband nodig.

10 / 10

Mijn vader had een breukband nodig. De oude was helemaal doorgesleten. Hij draagt hem ook al decennia. Zonder problemen! De riemen hadden het zo goed...

Is gelijk het beschreven.Past perfect…

10 / 10

Is gelijk het beschreven.Past perfect en heel goed als je artrosen .hebt.Dank je wel.

Perfect

10 / 10

Perfect

Laat een beoordeling achter