Kniepijn Probrace.nl

Uw online bestelde orthese kan in sommige gevallen vergoed worden via uw zorgverzekering. De medische indicatie, het beoogd gebruik en de duur hiervan bepalen of u uw zorgverzekering of uw ziekenhuis voor uw voorziening betaalt.

Vergoeding van uw brace door de zorgverzekeraar?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding moet u wel aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U bent in het bezit van een recente verwijzing van een medisch specialist (orthopeed, reumatoloog etc.).
  • Het beoogd gebruik is permanent en langdurig / chronisch (dagelijks, langer dan 6 maanden)
  • Het product wordt niet gebruikt voor sport

Bij sommige zorgverzekeraars is een verwijzing van een huisarts voldoende, met name in het geval van een herhalingsvoorziening. Dit kunt u navragen bij uw huisarts of zorgverzekeraar.

Wij vragen u wel rekening te houden met het volgende:
Wanneer uw orthese vanuit het basispakket wordt vergoed, zal deze onherroepelijk verrekend worden met uw eigen risico. Wanneer uw verzekering clusterprijzen* hanteert kan dit betekenen dat u fors meer betaald voor uw orthese dan wanneer u deze voor eigen rekening aanschaft. Controleer daarom altijd vooraf of dit het geval is, om onaangename verrassingen te voorkomen.

Omdat uw vergoede voorziening onderhevig is aan slijtage heeft u na verloop van tijd recht op een vervangende orthese. De gebruikerstermijnen verschillen per zorgverzekering, Gemiddeld moeten confectie (standaard) ortheses minimaal 24 maanden gebruikt worden, u kunt in de polisvoorwaarden van uw eigen verzekering de exacte gebruikerstermijn vinden.

Mocht u toch uw product willen declareren bij uw zorgverzekeraar kunt u het beste vooraf even contact opnemen met onze klantenservice. Zij zullen u informeren over de te doorlopen stappen van het declaratieproces.

Deze informatie kan per jaar wijzigen, ProBrace doet haar best deze informatie zo accuraat mogelijk aan te bieden, maar hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Voor de exacte vergoedingen raden wij u aan altijd uw eigen polisvoorwaarden te controleren of om contact op te nemen met onze klantenservice.

*Clusterprijzen: Sommige verzekeraars hanteren clusterprijzen. Dit wil zeggen dat er vaste vergoedingen gegeven worden voor bepaalde voorzieningen, ongeacht de werkelijke kostprijs. Wilt u weten of ook uw verzekering clusterprijzen hanteert, dan dient u dit zelf na te vragen bij uw zorgverzekeraar. 

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen Trust

Bevalt goed

8 / 10

Bevalt goed

loopt prima

6 / 10

loopt prima, maar het materiaal in de achterkant gaat na verloop enorm irriteren.
Verder is het n prima product

Heel blij met deze enorme verbetering

10 / 10

De brace biedt een hele goede steun bij het lopen, terwijl ik nauwelijks merk dat ik hem aan heb. Vooral de steun voor mijn instabiele mediale knieband is geweldig. Alleen bij trappenlopen is die steun minder. Er zit een latex/rubber randje bovenin binnen de brace, die plakt aan de huid, waarvoor ik allergisch blijk te zijn en dat blaarvorming veroorzaakte. Dit afgeplakt met Medipore waardoor het nu goed gaat.

Aanrader!!

8 / 10

Fijn contact en omruilen van product ging zonder moeite

De Brache sluit perfect aan en het…

10 / 10

De Brache sluit perfect aan en het geeft een goed gevoel en de artrose pijn verminderd door het dragen en hij is makkelijk wasbaar en na 1 nacht droog

Laat een beoordeling achter