Orliman Enkelzijdige Liesbreukband
Van: €69,95
Bij een liesbreuk ontstaat er een scheur of breuk in de buikwand, ter hoogte van de lies. Vandaar de benaming ‘liesbreuk’ of ‘buikwandbreuk’. De opening die ontstaat in de buikwand kan erg gevaarlijk zijn. Mocht deze opening vergroten dan kan het zijn dat eventueel de darmen richting de lies zakken. Dit gaat gepaard met veel pijn en diverse complicaties. Een liesbreukband biedt middels een siliconen pelotte ondersteuning aan de buikwand en zorgt ervoor dat de druk op de liesregio minder wordt.
Een liesbreuk kan zowel aangeboren zijn of ontstaan door een trauma.
Een aangeboren liesbreuk is de meest voorkomende oorzaak voor een liesbreuk. Dit gebeurt met name bij mannen, niet zo vaak bij vrouwen. Dit heeft te maken met het indalen van de ballen. Wanneer deze ingedaald zijn, kan het zijn dat de buikwand zichzelf niet compleet sluit. Een liesbreuk/ buikwand breuk is dan vaak het gevolg.
Een liesbreuk door trauma begint vaak eerder dan het daadwerkelijke trauma. Er zijn verschillende factoren van belang die van invloed zijn op het hebben van een zwakke buikwand. Belangrijke factoren zijn; overgewicht, persen, niesen, hoesten, zwaar tillen en andere vormen van interne druk op de buikwand.
Een liesbreuk of buikwandbreuk kan meerdere oorzaken hebben, maar de meest voorkomende liesbreuk is een aangeboren liesbreuk.
Ook kan het spierweefsel rondom minder sterk worden en in combinatie met druk of spanning op de buikwand kan er een liesbreuk ontstaan. Een liesbreuk kan ontstaan door bijvoorbeeld te roken, veel te hoesten of bij bijvoorbeeld langdurig in te spannen tijdens het tillen, sporten of op de wc.
Een liesbreuk is erg lastig te herkennen. Wat u eventueel kunt zien is:
Bij het verdenken op een liesbreuk raden wij ten alle tijden aan eerst contact te zoeken met een arts of fysiotherapeut voor het stellen van een diagnose.
Adviezen kunnen zijn om gezond te eten en te leven. Stop met roken en zorg ervoor dat er voldoende vitaminnen (fruit en groenten) en vezels het lichaam binnenkomen.
Bij jonge kinderen kan het zijn dat een liesbreuk vanzelf weer dichtgroeit. In andere gevallen ontkomt de patiënt meestal niet aan een operatie. Een geruststelling is dat een dergelijke operatie relatief simpel is. Er wordt een klein gaasje over de breuk in de buikwand geplaatst, ter ondersteuning van de buikwand. Pas zowel voor als na de operatie op met zwaar tillen, bukken, sporten en andere activiteiten waarbij er druk op de buikwand komt te staan.
Ook is het mogelijkheid om te overwegen en te kijken naar een liesbeukband? Een liesbreukband ondersteunt de buikwand middels een siliconen pelotte. Door een liesbreukband heeft de breuk daadwerkelijk de mogelijkheid om volledig te herstellen. Zonder liesbreukband krijgt de buikwand vaak niet genoeg rust en kan het zijn dat de buikwand opnieuw scheurt. Er zijn meerdere mogelijkheden qua producten voor het behandelen van een liesbreuk. Kijk bijvoorbeeld eens naar:
Wilt u passend advies over welke liesbreukband voor u de beste is? Neem dan contact op met een specialist van ProBrace!
klantservice excellent.
klantservice excellent. Ondanks 2x verkeerde maat en ondanks problemen met de terugzending zijn de mensen van Probrace zo vriendelijk geweest om op zeer korte termijn...
Uitstekende en snelle service
Uitstekende en snelle service. En een goed product.
Zeer snelle levering
Zeer snelle levering. Goede pasvorm. Aandachtspunt is de onduidelijke uitleg van bevestiging
.
.
Qua service heek goed maar de brace is…
Qua service heek goed maar de brace is minder mijn arm ligt open waar de elastiek dubbel zit omdat ik die met boa sluiting vast...