Össur

Össur brace, orthese en bandage

Bij ProBrace vindt u veel soorten braces van verschillende leveranciers. ProBrace heeft uit een breed aanbod braces een selectie gemaakt qua leveranciers en qua producten. Zo ook de braces van Ossur.

Geschiedenis Össur braces

Ossur is een familiebedrijf -opgezet in 1971 door Össur Kristinsson-, een bevlogen prothesemaker, dat haar roots vindt in Reykjavik, Ijsland en inmiddels is uitgegroeid tot een van de grootste leveranciers op het gebied van protheses & orthesen en compressietherapie. Met meerdere kantoren en distributiepunten in verschillende werelddelen en landen is Ossur bracing met meer dan 3000 medewerkers goed vertegenwoordigd in de wereld. ProBrace heeft in haar leverancier Ossur BeNeLux in Eindhoven een trouwe partner gevonden en onze samenwerking is inmiddels al jaren een succes gebleken.

[break]

Visie Össur brace

Össur heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van high-tech orthopedische hulpmiddelen om de maximale natuurlijke functies te herstellen voor mensen die dat nodig hebben. Het bedrijf is beursgenoteerd en heeft ruim 2200 medewerkers verdeeld over 18 locaties wereldwijd. Naast een ambitieuze organische groei blijft het innoveren en vastleggen van technologische vooruitgang om een leven zonder beperkingen mogelijk te maken het belangrijkste doel van Össur.

Het werkveld van Össur draait evenzeer om mensen als om producten. Hun comfort, zelfvertrouwen en revalidatie staan centraal bij Össur. Als Össur een product of dienst ontwikkelt, dan ligt de focus altijd op de patient en dat dit product iemand gaat helpen bij het opbouwen van een beter leven.

Producten Össur

Össur levert een groot scala aan producten, hoofdzakelijk voor de prothesiologie:

 • Knieën (ook computer gestuurd)
 • Adapters
 • Liners
 • Voeten
 • (sport)protheses

Naast de protheses heeft Össur ook een uitstekend assortiment aan ortheses / braces. De bekendste hiervan is de CTI- Custom kniebrace. Deze wereldwijd gerenommeerde kniebrace zorgt al sinds 1983 voor de bescherming van vele knieën en ligamenten. In de beginjaren vooral toegepast onder skieers en motorcrossers, maar tegenwoordig ook regelmatig te vinden in de ziekenhuizen, zowel pre- als postoperatief. In 2006 is het bedrijf achter de CTI overgenomen door Össur.

In onderstaand fragment is mooi te zien hoe de productie van een CTI kniebrace tot stand komt:

Maar ook met de vele OA producten (knie slijtage) zoals de OAsys en de Unloader one heeft Össur haar sporen verdiend.

Dankzij een eigen R&D afdeling en onderzoekslaboratoria kunnen constant nieuwe producten ontwerpen en getest worden. Össur staat er om bekend om te luisteren naar de klanten om hun feedback mee te nemen in de herontwerpen van bestaande ontwerpen of nieuwe producten. Daarnaast heeft Össur de Össur Academy opgericht om kennis te delen onder orthopedisch instrumentmakerijen.

Team Össur

Om zowel internationale top atleten, maar ook recreatieve sporters met zo min mogelijk beperkingen te kunnen laten sporten heeft Össur ‘Team Össur’ opgericht. Team Össur is een elite groep van internationale atleten met een beperking. Zij worden gesponsord en dienen als voorbeeld voor alle anderen met een beperking om nooit op te geven in hun streven naar een leven zonder beperking. Daarnaast kunnen nieuwe producten getest worden op deze atleten onder de zwaarste omstandigheden.

Op ProBrace.nl bieden we alleen een selectie van de Össur producten aan, maar wij kunnen alles leveren. Mocht u een product hebben, kennen of wensen laat het ons weten! Dan kunnen wij dit product voor u specifiek bestellen!

In ons assortiment hebben wij een aantal -in onze ogen- geweldige orthesen van Ossur toegevoegd.

Ossur brace foot up

De Ossur klapvoetbrace is er inmiddels in twee verschillende typen te krijgen. De Ossur Foot-Up Klapvoet brace en de Ossur Rebound Foot-Up Klapvoet brace (vernieuwde versie). Daarnaast zijn er voor beide een aantal accessoires te verkrijgen, als reserveonderdelen of om extra comfort te bieden. De Ossur Foot-Up klapvoet brace heeft de mogelijkheid om een Ossur klapvoet shoeless bandage of een extra Ossur plastic inlay toe te voegen. De shoeless bandage van Ossur kunt u kopen om de Ossur Foot Up klapvoetbrace (de band om de enkel) ook te verbinden met een band om de voet (Ossur Foot Up Shoeless Bandage). Zo loopt u ook zonder schoenen zonder te struikelen of te blijven hangen. Kortom, de shoeless bandage van Ossur biedt u de mogelijkheid om ook op blote voeten of met slippers aan de Ossur klapvoet brace te dragen. De Ossur extra inlay van plastic geeft u de mogelijkheid om deze in een ander paar schoenen te laten zitten, zo hoeft u niet iedere keer de Ossur plastic inlay te verwisselen.

De Ossur Rebound Foot Up

De Rebound Foot up van Ossur is een vernieuwde versie klapvoetbrace op basis van gebruikerservaringen en feedback, van resellers en eindgebruikers wereldwijd. Deze nieuwe versie klapvoetbrace heeft een hoger draagcomfort, een betere pasvorm en is van een veel hogere kwaliteit qua materiaal. Kortom, een duurzame investering die in onze ogen echt een bijdrage levert aan de kwaliteit van leven bij mensen met een (partiële) klapvoet / voethefferparese. Net als de Ossur Foot Up heeft de Ossur Rebound Foot Up de mogelijkheid tot uitbreiding met extra accessoires. Naast de Rebound Foot Up kunt u de Ossur Rebound Foot up shoeless bandage aanschaffen, om ook zonder schoenen / met blote voeten of op slippers met een klapvoetbrace te lopen. Deze shoelessbandage plaatst u om de wreef van uw voet en deze verbindt u met de Rebound Foot up, de band om het onderbeen.

Ossur Polsbrace

De polsbraces van Ossur zijn er in meerdere soorten, die weer onder verschillende lijnen vallen. Wij hebben van de FormFit lijn van Ossur de meest zachte uitvoering: de FormFit polsbrace. Deze polsbrace kenmerkt zich met name door een erg zachte binnenvoering en makkelijke pasvorm voor elke hand. De Spectra polsbrace is een polsbrace met veel stelmogelijkheden en is qua lengte net iets langer dan de FormFit polsbrace. De Spectra polsbrace heeft een lange elastieke strap, die het makkelijk maakt om de polsbrace met een hand aan te trekken. Erg handige polsbraces voor in ons assortiment!

Ossur Kniebrace

Van het merkt Ossur hebben wij een handige kniebrace in ons assortiment opgenomen: de Unloader PF. Deze kniebrace is met name in te zetten bij klachten aan en rondom de knieschijf. Deze kniebrace biedt de mogelijkheid om de knieschijf te corrigeren, zoveel als u wilt!

Ossur Nachtspalk

De Ossur nachtspalk is een zeer luxe nachtspalk die gewoonweg super is afgewerkt! Deze nachtspalk wordt met name ingezet bij klachten zoals: hielspoor, klachten aan de peesplaat van de voet, achillodynie, verkorte achillespees, ontstoken achillespees, etc. De nachtspalk van Ossur is nu tijdelijk erg voordelig geprijsd!

Filters tonen

 • Nachtspalk hielspoor ProBrace Ossur

  Össur FormFit Hielspoor Nachtspalk

  1 beoordelingen

  Van: 83,95

  Bekijken

 • Form-fit-probrace (Small)

  Össur FormFit Polsbrace

  3 beoordelingen

  Van: 36,95

  Bekijken

 • Ossur spectra wrist_probrace

  Össur Spectra Polsbrace

  3 beoordelingen

  Van: 49,95

  Bekijken

 • ossur rebound foot up klapvoetbrace probrace

  Össur Rebound Foot-Up Klapvoetbrace

  Nog geen beoordelingen

  Van: 99,95

  Bekijken

 • ossur rebound foot up attachement kit accessoire foot up probrace

  Össur Rebound Foot-up Plastic Inlay

  Nog geen beoordelingen

  Van: 54,95

  Bekijken

 • Rebound foot up shoeless probrace

  Össur Rebound Foot-Up Shoeless Accessoire

  Nog geen beoordelingen

  Van: 59,95

  Bekijken

 • ossur formfit enkelbrace probrace

  Össur FormFit Enkelbrace

  Nog geen beoordelingen

  Van: 63,95

  Bekijken

 • 20% korting Ossur Cti Mx Kit Probrace

  Össur CTi MX Motorcross Kit (MX Patella Cup, MX Gear Guards en Sport Sleeve)

  Nog geen beoordelingen

  Van: 99,95

  Bekijken

 • ossur rebound foot up nuts and bolts probrace.nl

  Össur Rebound Foot-Up Nuts and Bolts

  Nog geen beoordelingen

  Van: 29,95

  Bekijken