E-life Bio-Contour Sport Kniebrace Met Scharnieren

Prijs:

54,95

De E-life Bio-Contour sport kniebrace met scharnieren biedt optimale ondersteuning tijdens het sporten en actief bewegen! De scharnieren aan de zijkant voorkomen knieblessures en helpen bij het controleren van bewegingen. Het unieke design en de hoogwaardige materialen zorgen voor een perfecte pasvorm en comfort. De kniebrace heeft een siliconen pad voor een masserend effect welke zwellingen en vochtophoping verminderen. Dankzij deze flexibele compressie biedt de kniebrace optimale ondersteuning en verbetering van de proprioceptie. De kniebrace is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Wissen

E-Life Bio-Contour Sport Kniebrace Met Scharnieren Voor Optimale Ondersteuning

Op zoek naar een ondersteunende kniebrace met scharnieren voor meervoudige ondersteuning? De E-life Bio-Contour kniebrace sport met scharnieren geeft ultieme knieondersteuning. Een kniebrace met scharnieren wordt gebruikt om ondersteuning en stabiliteit te bieden aan de knie in zijwaartse en voor-achterwaarse richting. De E-Life kniebraces hebben speciale anatomsich gevormde scharnieren ingebouwd die het mogelijk maken dat de knie op een natuurlijke manier buigt en strekt, terwijl tegelijkertijd extra ondersteuning wordt geboden om letsel te voorkomen of te genezen.

Kniebrace met scharnieren voor extra stabiliteit

De scharnieren in de E-Life Bio-Contour kniebrace bieden extra stabiliteit aan de knie, waardoor het risico op letsel vermindert, met name bij activiteiten waarbij veel draaiende of pivoterende bewegingen moet maken. Dit is vooral handig voor mensen die herstellen van een blessure en hun knie geleidelijk aan moeten belasten.

Siliconen pad voor proprioceptieve compressie

De scharnierende kniebrace heeft een anatomisch gevormde siliconen pad welke zich om de knieschijf heen vouwt en een masserende compressie geeft, dit helpt bij het verminderen van oedeem (zwellingen, vochtophoping) en hematoom (bloeduitstortingen, blauwe plekken). De siliconen pad houdt daarnaast de knieschijf in de juiste positie. Hierdoor wordt knie én knieschijf in meerdere richtingen ondersteund en gestabiliseerd.

Verschil kniebrace met scharnieren en kniebrace zonder scharnieren

Wilt u weten of u een kniebrace met scharnieren of zonder scharnieren nodig heeft, dan is het goed om te weten dat het belangrijkste verschil de mate van stabiliteit en bewegingsvrijheid is. Over het algemeen biedt een kniebrace met scharnieren meer structurele ondersteuning en stabiliteit dan een brace zonder scharnieren, maar het kan de bewegingsvrijheid enigszins beperken. De E-life kniebrace sport zonder scharnieren bekijkt u hier.

Kniebrace zonder scharnieren Kniebrace met scharnieren
Compressie en ondersteuning Biedt voornamelijk compressie en ondersteuning Biedt naast compressie en ondersteuning, extra stabiliteit
Bewegingsvrijheid en flexibiliteit Deze braces zijn vaak flexibel en elastisch, en ze zijn ontworpen om de knie te omhullen en druk uit te oefenen om zwelling te verminderen, pijn te verlichten en lichte instabiliteit te corrigeren. Deze braces zijn vaak voorzien van scharnieren aan de zijkant van de knie, waardoor de brace flexibel is in voorwaartse en achterwaartse bewegingen, maar zijwaartse bewegingen stabiel.
Wanneer te dragen? Worden vooral gebruikt bij algemene kniepijn, lichte blessures zoals verrekkingen of verstuikingen, en voor preventie tijdens activiteiten met een gemiddelde impact. Vooral geschikt bij herstel van ernstigere blessures, omdat ze de knie in een bepaalde bewegingsrichting kunnen begeleiden en stabiliseren.
Ook worden ze gebruikt voor sporters die extra stabiliteit nodig hebben tijdens sport activiteiten.

 

Voordelen en eigenschappen kniebrace met scharnieren

 • Universele brace: links en rechts te dragen!
 • Extra banden, zowel boven als onder de knie
 • Makkelijk zelf aan te trekken
 • Gemakkelijk te wassen
 • Hoog draagcomfort
 • Siliconen patellaring ter stabilisatie van de knieschijf
 • Dubbele klittenbandsluiting ter stabilisatie bij translatie (belangrijk bij VKB / AKB letsel)
 • De scharnieren aan de zijkanten geven extra stabiliteit zonder de bewegelijkheid van de knie te beperken
 • Het 3D-breisel geeft de kniebrace diepte en structuur, wat resulteert in een betere pasvorm, ondersteuning en comfort.
 • De verstelbare banden zorgen ervoor dat de ondersteuning aanpasbaar is naar eigen behoefte.
 • Gemaakt van hoogwaardig materiaal: 80% Nylon, 20% Spandex en een 100% silliconen pad.
 • Beschikbaar in de maten S, M, L, en XL
 • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Ondersteuning 2 Probrace

Indicaties voor het gebruik van de knie sportbrace

 • Gemiddelde instabiliteit van het kniegewricht
 • Gemiddeld tot zwaar meniscus letsel
 • Articulaire effusie en zwelling
 • Chronische ontstekingen na operatie of trauma
 • Patellofemoraal pijnsyndroom
 • MCL laesies / bandrupturen van de knie
 • Tijdens sporten voor extra ondersteuning
 • Gemiddeld tot zwaar gevoel van instabiliteit / onzekerheid in de knie

De juiste maat bepalen

Maatname KniebraceDe kniebrace is beschikbaar in de maten S tm XL, geschikt voor mannen en vrouwen en zowel links als rechts te dragen. Meet de omtrek van de knie en lees de juiste maat in onderstaande tabel.

Maat Omtrek Knie
S 33 – 36 cm
M 36 – 38 cm
L 38 – 41 cm
XL 41 – 46 cm

Specificaties

Gewicht 0,2 kg
Maat

S, M, L, XL

Materiaal

80% Nylon, 20% Spandex

Geschikt voor

Unisex, Vrouwen, Mannen

Kleur

Grijs

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “E-life Bio-Contour Sport Kniebrace Met Scharnieren” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Kan de E-life Bio-Contour kniebrace met scharnieren mijn knie ondersteunen tijdens sportactiviteiten?

Ja, deze kniebrace biedt flexibele compressie en verbetert de proprioceptie, waardoor je knie extra ondersteund wordt tijdens het sporten. De scharnieren zorgen niet voor een beperking van de bewegelijkheid of afname van de spieren.

Helpt de kniebrace ook bij het verminderen van zwelling en blauwe plekken?

Zeker weten! Door het compressie-effect van de brace wordt oedeem en hematoom verminderd, wat kan helpen bij het genezingsproces.

Zijn de scharnieren van de kniebrace handig om valgus- of varusafwijkingen te voorkomen?

Ja, de collaterale scharnieren van de kniebrace voorkomen deze afwijkingen en zorgen voor een goede controle van zijwaartse instabiliteit / zwikken van de knie.

Kan ik de compressie van de kniebrace aanpassen aan mijn behoeften?

Nee, de compressie is niet aan te passen. De kniebrace heeft wel extra banden waarmee je ondersteuning individueel kunt aanpassen voor maximaal comfort en ondersteuning.

Hoe zorgt de E-life Bio-Contour kniebrace ervoor dat mijn patella op de juiste positie blijft?

De kniebrace is voorzien van een siliconen pad dat de knieschijf op zijn plek houdt, waardoor je knieschijf goed wordt gestabiliseerd tijdens activiteiten.