E-life Bio-Contour Sport Kniebrace

Prijs:

35,45

De E-life Bio-Contour Sport Kniebrace biedt optimale ondersteuning, zodat u veilig en geconcentreerd kunt blijven bewegen. Het unieke design en hoogwaardige materialen zorgen voor een perfecte pasvorm en comfort. De kniebrace heeft een siliconen pad voor een masserend effect welke zwellingen en vochtophoping verminderen. Dank zij de flexibele compressie biedt de kniebrace optimale ondersteuning en verbetering van de proprioceptie. De kniebrace is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Wissen

E-life Bio-Contour Sport Kniebrace Voor Optimale Ondersteuning

Op zoek naar een ondersteunende kniebrace voor tijdens het sporten? De E-life Bio-Contour kniebrace sport geeft ultieme knieondersteuning. Een kniebrace wordt gebruikt om ondersteuning en stabiliteit te bieden aan de knie, waardoor het risico op letsel vermindert, met name bij activiteiten waarbij de knie veel beweging moet maken geeft de kniebrace een goede ondersteuning. Voor mensen met kniepijn kan het dragen van een kniebrace helpen bij het verminderen van pijn door de druk op de knie te verminderen en de spieren te ondersteunen.

Siliconen pad voor masserende compressie

De kniebrace heeft een siliconen pad welke masserende compressie geeft, dit helpt bij het verminderen van oedeem (zwellingen, vochtophoping) en hematoom (bloeduitstortingen, blauwe plekken). De siliconen pad houdt daarnaast het kniegewricht in de juiste positie. Hierdoor wordt de stabiliteit en de proprioceptie verbeterd. De siliconen pad houdt de knieschijf op de juiste plek voor extra stabiliteit.

Verschil kniebrace en kniebrace zonder scharnieren

Wilt u weten of u een kniebrace of zonder scharnieren nodig heeft, dan is het goed om te weten dat het belangrijkste verschil de mate van stabiliteit en bewegingsvrijheid is. Over het algemeen biedt een kniebrace meer structurele ondersteuning en stabiliteit dan een brace zonder scharnieren, maar het kan de bewegingsvrijheid enigszins beperken. De E-life kniebrace sport met scharnieren bekijkt u hier.

Kniebrace zonder scharnieren Kniebrace met scharnieren
Compressie en ondersteuning Biedt voornamelijk compressie en ondersteuning Biedt naast compressie en ondersteuning, extra stabiliteit
Bewegingsvrijheid en flexibiliteit Deze braces zijn vaak flexibel en elastisch, en ze zijn ontworpen om de knie te omhullen en druk uit te oefenen om zwelling te verminderen, pijn te verlichten en lichte instabiliteit te corrigeren. Deze braces zijn vaak voorzien van scharnieren aan de zijkant van de knie, waardoor de brace flexibel is in voorwaartse en achterwaartse bewegingen, maar zijwaartse bewegingen beperkt.
Wanneer te dragen? Worden vooral gebruikt bij algemene kniepijn, lichte blessures zoals verrekkingen of verstuikingen, en voor preventie tijdens activiteiten met een gemiddelde impact. Vooral geschikt bij herstel van ernstigere blessures, omdat ze de knie in een bepaalde bewegingsrichting kunnen begeleiden en stabiliseren. Ook worden ze gebruikt voor sporters die extra stabiliteit nodig hebben tijdens sport activiteiten.

 

Voordelen en eigenschappen kniebrace

 • Vermindert zwellingen, blauwe plekken en vochtophoping dankzij het masserende effect van de siliconen pad.
 • Flexibele compressie geeft optimale knie ondersteuning en verbetert de proprioceptie (evenwicht).
 • Het 3D-breisel geeft de kniebrace diepte en structuur, wat resulteert in een betere pasvorm, ondersteuning en comfort.
 • De siliconen pad houdt de knieschijf op de juiste plek voor extra stabiliteit.
 • Gemaakt van hoogwaardig materiaal: 80% Nylon, 20% Spandex en een silliconen pad.
 • Beschikbaar in de maten S, M, L, en XL
 • Geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Indicaties voor het gebruik van de knie sportbrace

 • Milde instabiliteit van het kniegewricht
 • Articulaire effusie en zwelling
 • Chronische ontstekingen na operatie of trauma
 • Patellofemoraal pijnsyndroom
 • Spierspanning rond het kniegewricht
 • Tijdens sporten voor extra ondersteuning

De juiste maat bepalen

Maatname KniebraceDe kniebrace is beschikbaar in de maten S tm XL, geschikt voor mannen en vrouwen en zowel links als rechts te dragen. Meet de omtrek van de knie en lees de juiste maat in onderstaande tabel.

Maat Omtrek Knie
S 33 – 36 cm
M 36 – 38 cm
L 38 – 41 cm
XL 41 – 46 cm

Specificaties

Gewicht 0,2 kg
Maat

S, M, L, XL

Materiaal

80% Nylon, 20% Spandex

Geschikt voor

Unisex, Vrouwen, Mannen

Kleur

Grijs

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “E-life Bio-Contour Sport Kniebrace” te beoordelen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veelgestelde vragen

Is de E-life Bio-Contour kniebrace geschikt voor zowel mannen als vrouwen?

Ja, deze kniebrace is geschikt voor zowel mannen als vrouwen door de ideale pasvorm en goede ondersteuning die het biedt.

Welke materialen zijn er gebruikt voor de sportbrace?

De knie sportbrace is gemaakt van 80% nylon, 20% spandex en heeft een siliconen pad voor extra ondersteuning.

Wat zijn de kenmerken van de E-life Bio-Contour Kniebrace?

De kniebrace is gemaakt van 3D-breimateriaal, wat resulteert in een anatomische pasvorm voor optimaal comfort. Het ingebouwde siliconen pad zorgt voor de juiste positie van het knie gewricht en de innovatieve weeftechnologie biedt meervoudige compressie. Daarnaast zorgt het 3D-weefsel voor een optimale pasvorm en uitstekende ondersteuning.

Wat zijn de voordelen van de E-life kniebrace voor sporters?

De siliconen pad zorgt voor een masserend effect dat zwelling vermindert, de compressie biedt optimale ondersteuning en verbetert de proprioceptie. Het 3D-breisel zorgt voor een betere pasvorm, ondersteuning en comfort.