Ovation Hybrid Compacte Hielspoor Nachtspalk

10/10  uit 6 beoordelingen

Prijs:

67,95

Bestel nu deze compacte nachtspalk! Bewezen effectief in de conservatieve behandeling van Plantair Fasciitis, Hielspoor en /of Achillespees Tendinitis. Vandaag besteld, morgen in huis!

Wissen

Hielspoor Nachtspalk Ovation Hybrid – Effectief bij hielspoor!

Deze enkel-/ voetorthese is een geprefabriceerde nachtorthese voor de conservatieve / effectieve behandeling van Fasciitis Plantaris, Hielspoor en Achilles Tendinitis (ontsteking van de achillespees). De Ovation Hybrid Nachtspalk is een zeer comfortabel en eenvoudig hulpmiddel ontworpen om te voldoen aan het principe van constante rek bij de behandeling van onder andere hielspoor en / of fasciitis plantaris.

Indicatiestellingen van de Hybrid  compacte nachtspalk

Eigenschappen en voordelen van de Hybrid compacte hielspoor brace

De Hybrid nachtspalk is voorzien van een ademende bekleding met een open celstructuur en een lichtgewicht kunststof constructie om het draagcomfort te waarborgen. Door middel van de eenvoudige klittenbandsluiting is het hulpmiddel eenvoudig in gebruik. De Ovation Hybrid Nachtspalk is uitgerust met een scharnierpunt en een instelbare band op het scheenbeen. Hierdoor is de hoek waarin de enkel zich bevindt in te stellen tussen de 70 en de 100 graden. De tegenhanger van de Hybrid nachtspalk is de ietwat grotere Hielspoor Nachtspalk.

Dankzij het compacte ontwerp is deze nachtspalk uitermate geschikt om pijnklachten beiderzijds te behandelen door het gedurende de nacht dragen van twee nachtspalken tegelijkertijd. In tegenstelling tot de strassburger sok wordt de druk uitgeoefend op de bal van de voet in plaats van de tenen. Het comfort is hierdoor enorm toegenomen.

Naast het gedurende de nacht dragen van deze spalk wordt het geadviseerd om overdag zachte gelzolen of goede steunzolen te dragen. Ook hebben wij in overleg met een fysiotherapiepraktijk een aantal goede oefeningen opgesteld, deze zijn hier te downloaden.

Optioneel toe te voegen accessoires

Hoe aan te meten

Onderstaande tabel geeft uw maat aan, aan de hand van uw schoenmaat.

Maat Schoenmaat Dames    Schoenmaat Heren
Small / Medium 37 – 41 38 – 42
Large / XLarge > 42 42 – 46

Tips

 • Draag de nachtspalk een aantal weken iedere nacht voor het beste resultaat. Bij het aantrekken voelbaar rek opbouwen aan de onderkant van de voet.
 • Productfunctie: De nachtspalk™ steunt comfortabel de betroffen voet in een gecontroleerde hoeveelheid dorsaalflexie, die een Low Load Prolonged Stretch (LLPS) toepast op het zachte weefsels van de plantaire fascia en de achillespees.
 • Voordelen: De orthese kan de cyclus van blesseren, pijn en opnieuw blesseren doorbreken door contractie van de zachte weefsels tijdens de nacht te beperken.

Specificaties

Gewicht 0,75 kg
Afmetingen 28 × 24 × 13 cm
Maat

S/M, L/XL

Kleur

Zwart

Zijde

Universeel

Mate van ondersteuning

3

6 beoordelingen voor Ovation Hybrid Compacte Hielspoor Nachtspalk

 1. Inge-

  Na vanalles geprobeerd te hebben toch overstag gegaan en de nachtspalk besteld. Na de eerste nacht de spalk gedragen te hebben merkte ik al een groot verschil met opstaan. Nu 4 weken later gaat het opstaan nog steeds goed. Ik ben heel blij met de nachtspalk, het is een echte aanrader! Deze moet je inderdaad niet te strak vastmaken want dan kan de voet eruit gaan tijdens het slapen.

 2. Inge-

  Na vanalles geprobeerd te hebben toch overstag gegaan en de nachtspalk besteld. Na de eerste nacht de spalk gedragen te hebben merkte ik al een groot verschil met opstaan. Nu 4 weken later gaat het opstaan nog steeds goed. Ik ben heel blij met de nachtspalk, het is een echte aanrader! Deze moet je inderdaad niet te strak vastmaken want dan kan de voet eruit gaan tijdens het slapen.

 3. Laura-

  Op aanraden van m’n fysiotherapeut deze nachtspalk aangeschaft en wonder boven wonder hielp me dit goed! In het begin had ik veel last onder m’n voet en moest ik er niet aan denken om te gaan hardlopen. Deze hielspoor nachtspalk 4 weken elke nacht gedragen en ik merkte al vrij snel verschil. Met name in de ochtend uit bed ging een stuk makkelijker. Nu loop ik 2 keer per week weer hard!

 4. J. akkermans-

  Deze brace werkt echt, dat had ik niet verwacht! Tip: draag deze niet te strak in de nacht.

 5. T. de Waas-

  Niet helemaal wat ik in gedachte had maar het werkt wel. Ik merk duidelijk dat de eerste passen s’ochtends een stuk gemakkelijker staan. Ik heb ook de viscoheels erbij gekocht. Toch het idee dat de nachtspalk meer doet.

 6. anoniem-

  Veel uiteenlopende verhalen gehoord over een nachtspalk dragen maar je gaat alles proberen om van je klacht af te komen. Toch maar besteld via probrace.nl Ik merk nu ik hem 4 nachten aan heb gehad dat de eerste passen uit bed al een stuk beter gaan. Prettiger product dan de sok. Hier kreeg ik pijn bij mijn grote teen van.

Een beoordeling toevoegen

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Andere suggesties…

 • bauerfeind viscospot probrace.be

  Bauerfeind ViscoSpot Inlegzolen

  1 beoordelingen

  Van: 55,4558,95

  Bekijken

 • Basko Strassburg hielspoor sok Stretch up correctiekous

  Basko Strassburg Hielspoor Sok

  6 beoordelingen

  Van: 44,95

  Bekijken