Carpaal Tunnel Syndroom Probeer Een Polsbrace

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Carpaal tunnel syndroom? Probeer een polsbrace!

Bij een carpaal tunnel syndroom (CTS) heeft u te maken met een beklemming van de zenuw (nervus medianus) die vanuit de arm -door de pols- richting hand en vingers loopt. Lees en leer in deze blog meer over het zogeheten CTS, wat de oorzaken zijn en wat u er zelf aan kunt doen om dit op te lossen!

Carpaal tunnel syndroom? Koop een polsbrace!

Een carpaal tunnel syndroom is een ‘inklemming’ van de zenuwbanen gelegen bij het polsgewricht. Het inklemmen van een zenuw kan zeer pijnlijk zijn en vervelende gevolgen hebben. Denkt u maar eens aan het stoten van uw zogeheten ‘telefoonbotje’. Vaak heb je last van tintelingen, krachtverlies of dove vingers. Mensen met een carpaaltunnel syndroom kunnen deze symptomen constant of in hoge mate ervaren.

Wat is een carpaal tunnel syndroom?

De carpaal tunnel is de holte gelegen bij het polsgewricht waar verschillende zenuwen, bloedvaten en pezen van de arm lopen. Als de druk binnen de carpaal tunnel verhoogd wordt raken deze structuren bekneld. Hierdoor ervaren patiënten vaak pijn, een doof gevoel of tintelingen bij de pols en/of hand.

Oorzaken carpaaltunnelsyndroom?

De druk binnen de carpaal tunnel kan zich verhogen door bijvoorbeeld een verkeerde werkhouding, een herhaaldelijke verkeerde beweging van de hand en pols, een trauma, schommelingen in de hormoonhuishouding (zwangerschap of de overgang), reuma of diabetes. Klachten kunnen zich overdag uiten, maar zeer kenmerkend ook zeker gedurende de nacht!

Symptomen carpaaltunnel syndroom

Er zijn meerdere klachten die u kunt ervaren:

  • – Pijn aan de pols en/of hand
  • – Gevoelloosheid in hand en/of vingers
  • – Tintelingen in hand en/of vingers
  • – Dove hand en/of vingers
  • – Krachtsverlies in hand en/of vingers

Carpaal tunnel syndroom behandeling?

Een CTS is vaak goed te behandelen middels een combinatie van fysiotherapie, rust en een nachtelijke polsspalk. De fysiotherapeut geeft u (rek)oefeningen en kan middels tractie de klachten verlichten. Gedurende de nacht draagt u een polsbrace zodat er geen compressie op de carpaaltunnel komt te staan. Daarnaast dient u uw polsgewricht te ontzien, om ook op deze manier de ontsteking niet te provoceren.

ProBrace kan u helpen met de beste polsbraces die gebruikt worden bij een carpaal tunnel syndroom:

  1. De Ligaflex Classic polsbrace, voor de meeste ondersteuning waardoor u uw pols optimaal rust kun geven voor een goed herstel. Slechts €34,95! Een klein prijsje voor een grote vermindering van uw klachten!
  2. De Medspec Wrist lacer polsbrace is voorzien van een vervormbare aluminiumplaat, wat ervoor zorgt dat deze polsbrace stabiliteit en ondersteuning van gips benaderd. Ondersteuningsklasse 3!
  3. Voor de beste prijs kwaliteit verhouding kan er gekeken worden naar de Ossur Form Fit Polsbrace. De polsbrace is voorzien van klittenband waardoor deze eenvoudig met één hand te bevestigen is.

Alle polsbraces dienen minimaal 6 weken gedragen te worden, minimaal gedurende de nacht! Voor een advies op maat raden wij aan om contact op te nemen met een van onze fysiotherapeuten.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Trust Icon

Snelle levering

10 / 10

Snelle levering, goede communicatie

Verzending snel en correct gebeurd

10 / 10

Verzending snel en correct gebeurd heel blij met de compressie handschoenen

Geen probleem

10 / 10

Geen probleem, werkt naar behoren

Zeer goed investering..ben helemaal …

8 / 10

Zeer goed investering..ben helemaal tevreden

duidelijke uitleg over product

10 / 10

duidelijke uitleg over product

Laat een beoordeling achter