De Voordelen Van Neopreen Braces

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

De voordelen van Neopreen Braces!

In deze blog leest u over de vele voordelen die neopreen braces hebben. Zeker in de zomer is het erg aan te raden om te kiezen voor een neopreen brace!

Het voordeel van een neopreen brace

Er zijn veel soorten materialen die gebruikt worden voor de ontwikkeling van orthopedische hulpmiddelen. Een veel gebruikt materiaal is neopreen. Maar waarom wordt er gekozen voor het materiaal bij het maken van diverse braces? Wij leggen het u graag uit wat de voordelen van neopreen zijn!

Neopreen brace mag nat worden

Denk maar aan het gebruik van een duikpak (dit is ook neopreen). Een duikpak zit erg nauwsluitend om de huid en voelt stevig aan. Het biedt u nog wel de mogelijkheid om goed te bewegen, maar het geeft alsnog de gewenste stabiliteit. Zo werkt dit ook bij het dragen van een brace. Erg handig bij watersporten zoals surfen, zwemmen, waterpolo, etc!

Neopreen brace biedt veel stabiliteit

Neopreen sluit nauw aan om de huid (des te meer wanneer het nat wordt) en zorgt ervoor dat u goed kunt bewegen! Het neopreen materiaal sluit goed aan om de huid en middels de klittenband sluitingen kunt u de gewenste stabiliteit ook nog extra instellen.

Zacht & fijn materiaal voor de huid

Neopreen is erg vriendelijk voor de huid. Het voelt aan als een tweede huid. Erg zacht en fijn! U kunt de brace overdag dragen, maar ook alleen tijdens sportactiviteiten. U wast de brace gemakkelijk met een handwasje en laat deze aan de lucht drogen.

Neopreen is ademend

Het materiaal is luchtdoorlatend, ademend en vochtafdrijvend. U draagt een neopreen brace overdag en/of tijdens het sporten. Het neopreen is na het sporten makkelijk schoon te maken middels een handwasje. Erg makkelijk, mocht je snel zweten onder de brace.

Neopreen is vrij van latex, dus hypo-allergeen

In neopreen braces wordt geen latex gebruikt, dus allergische reacties m.b.t. latex zijn uitgesloten.

Neopreen materiaal is erg sterk / stevig en duurzaam

Neopreen is een flexibel materiaal, dat wel erg sterk is. Het kan wel tegen een stootje kunnen we stellen. Dit maakt een neopreen een erg duurzame keuze. U kunt ervan uitgaan dat een neopreen brace doorgaans langer meegaat dan ander materiaal.

Zie hieronder een aantal goede voorbeelden van neopreen braces

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen Trust

Zeer prettige brace

10 / 10

Fijn dat je de brace links en rechts kunt ragen. IK draag hem nu een week, zeer prettig . Makkelijk en snel aan doen, geen storend klittenband.

geeft steun!

8 / 10

geeft steun!
Het aandoen is een beetje ingewikkeld voor 90-jarigen.

Goed advies .

10 / 10

Goed advies .

Het gat bij de duim is veel te smal

2 / 10

Het gat bij de duim is veel te smal

Matig zitcomfor

6 / 10

Matig zitcomfor

Laat een beoordeling achter