Even Voorstellen

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Even voorstellen

Leuk dat je het blog van ProBrace leest! Om te weten wie er achter dit alles zit is het leuk om deze blogpost even door te lezen..

ProBrace, wie zijn dat nou weer?

Nou daar is onze eerste blog dan… Nu we ruim 2 jaar bestaan zijn we mooi op tijd om ook een keer een blog te plaatsen. Maar waarom nu ineens een blog? Dat is simpel, ons werkgebied is behoorlijke conservatief en wij merken dat mensen het toch lastig vinden om online een brace of ander hulpmiddel te bestellen, want ja werkt het wel, is het wel de juiste, heb ik er geen hinder van..? Jammer genoeg kijken mensen tegenwoordig toch ook vaak naar de prijs. Want een kniebrace is toch gewoon een kniebrace….? Hierdoor kunnen ze een brace aanschaffen die totaal niet bij hun klachten past.

Met behulp van deze en toekomstige blogposten hopen wij hier duidelijkheid te scheppen! Wij willen hier graag iets interactiefs van maken, dus daarom hebben we ook jou hulp nodig! Als je vragen en/of opmerkingen hebt stel deze dan ook in de vorm van een reactie. Op deze manier kunnen eventuele toekomstige lezers hier ook van leren..

Maar vandaag gaan wij netjes vanaf het begin beginnen. Wat is ProBrace, wie zijn ProBrace en wat doet ProBrace enzovoort enzovoort..

ProBrace is het geesteskind van ons; Roel Bioch en Martijn Mensch.

Wij hebben elkaar leren kennen op de opleiding Bewegingstechnologie in Den Haag. Deze opleiding kan het makkelijkste omschreven worden als een combinatie tussen werktuigbouwkunde en fysiotherapie. De opleiding is ongelofelijk breed en van alles komt langs, anatomie, pathalogie, ontwerpen, statistiek, natuurkunde, biomechanica, systematica, ontwikkelen en programmeren van eigen software etc.

In 2009 zijn wij en twee van onze vrienden / studiegenoten voor een aantal maanden naar Dar-es-Salaam in Tanzania vertrokken. Hier hebben wij een op een compound van het Leger des Heils gewerkt op een school met gehandicapte kinderen. Hier hebben wij orthopedische hulpmiddelen gemaakt voor deze kinderen, intensieve fysiotherapie gegeven en in onze vrije tijd een speeltuin gebouwd.

Maar hier is wel onze liefde voor het orthopedische vak ontstaan, bovendien hebben wij daar met eigen ogen kunnen zien welke beperkingen ontstaan bij gebrekkige medische voorzieningen. Na terugkomst in Nederland hebben wij ons dan ook gericht op stages bij orthopedisch instrumentmakers en schoenmakers. Ook ons scriptie hebben wij samen uitgevoerd, hierbij hebben wij een proefopstelling gemaakt, gevalideerd en een onderzoek gedaan om te bepalen welke kniebrace functioneel het meeste werkt bij het voorkomen van een patellaluxatie (knieschijf uit de kom). Omdat dit onderzoek ontzettend breed was (ontwerpen, materialisatie, testen, valideren, marktonderzoek braces, daadwerkelijk testen braces, verwerken data etc.) hebben wij de nodige (avond)uren gezamelijk doorgebracht. Uiteindelijk zijn in deze late uren ook de eerste contouren van ProBrace gevormd om voor onszelf het antwoord te geven op de vraag waar elke student in zijn scriptiefase mee te maken krijgt: ‘Wat ga ik en wat wil ik na het afstuderen doen’….

Uiteindelijk zijn wij afgestudeerd met een 9 voor ons onderzoek en genomineerd voor de beste Haagse scriptie prijs. Het was nog wat te vroeg om ProBrace te starten. Roel heeft enige jaren bij een orthopdisch schoenmaker gewerkt en heeft daarna succesvol de opleiding tot fysiotherapeut voltooid en uitgeoefend. Martijn is gaan werken als orthopedisch adviseur met spreekuren in alle grote ziekenhuizen in de regio noord-holland. In deze periode onafhankelijk van elkaar hebben wij veel ervaring, kennis en netwerken opgedaan, maar toch mistte er nog iets. Vandaar dat wij op 1-1-2013 alsnog ProBrace hebben opgericht.

Nu twee jaar later hebben we een enthousiast team bestaande uit 4 mensen, een nieuwe locatie van 400m2 groot voorzien van paskamer, naaiatelier, werkplaats magazijn en zijn we bezig om een showroom in te richten..

En staan we klaar om iedereen in binnen en buitenland die het nodig heeft te helpen en/of te adviseren!

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Trust Icon

Goede tel

10 / 10

Goede tel. Ondersteuning Doekje onderin om bovenkant hand te beschermen, een reserve voorzien

Top product

10 / 10

Zeer snelle levering Top product

Snelle levering en goede se

10 / 10

Snelle levering en goede service

heel goede oplossing bij het dragen van…

10 / 10

heel goede oplossing bij het dragen van een moonboot

service

10 / 10

service

Laat een beoordeling achter