Hielpijn Bij Kinderen

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Hielpijn bij kinderen

Kinderen kunnen last krijgen van hielpijn. Hierdoor beleven ze minder plezier aan buiten spelen, sporten en andere bezigheden die horen bij het kind zijn. In dit artikel kun je lezen wat de oorzaken zijn voor hielpijn bij kinderen en wat er aan te doen is.

Hielpijn bij kinderen in de groei:

Bij kinderen tussen de 8 en 15 jaar komt hielpijn regelmatig voor, bijna 4 op de 1000 kinderen ontwikkelen deze klachten. De klachten kenmerken zich door:

  •  – Pijn aan de achterzijde of onderzijde van de hiel
  •  – Lopen op de tenen
  •  – Mank lopen
  •  – Ze willen niet deelnemen aan sport of andere activiteiten
  •  – De pijn uit zich hoofdzakelijk na een activiteit

Deze pijnklachten zijn bekend onder de de namen: ziekte van Sever, Morbus Sever, Apofysitis alcaneï, Severs Dissease. Het is welliswaar een ziektebeeld, maar het beschijft met name een gesteldheid bij kinderen.

Wat is de oorzaak van hielpijn bij kinderen?

Bij kinderen tussen de 8 en de 15 jaar is het lichaam nog volop in ontwikkeling, dus ook het hielbot (calcaneus). In dit hielbot zit een groeischijf (apofyse). Totdat het lichaam (en dus het hielbot) volledig is uitgegroeid en alle groeischijven zijn gesloten blijft dit een zwakke plek. Op onderstaande afbeelding is de apofyse duidelijk te zien, aan het uiterste puntje van het hielbot rechts van de apofyse hecht de achillespees aan. Constante druk en belasting op deze groeischijf door lopen, hardlopen of te actieve sporten kunnen een ontsteking in de apofyse veroorzaken.

Hoe kan ik de hielpijn klacht van mijn kind het beste behandelen?

Er zijn verschillende manieren om deze klachten te behandelen en de klachten te verminderen.

Uit een recent onderzoek vanuit het AMC door Dr. J.J. Wiegerinck is gebleken dat zowel een hakverhogende zachte inlegzool, rust als fysiotherapie allemaal een significante afname van de pijn geeft bij kinderen met apofysitis calcaneï.

Ben je na het lezen van dit artikel toch nog niet gerustgesteld of heb je nog vragen, stel ze dan hieronder of raadpleeg de huisarts.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen Trust

loopt prima

6 / 10

loopt prima, maar het materiaal in de achterkant gaat na verloop enorm irriteren.
Verder is het n prima product

Heel blij met deze enorme verbetering

10 / 10

De brace biedt een hele goede steun bij het lopen, terwijl ik nauwelijks merk dat ik hem aan heb. Vooral de steun voor mijn instabiele mediale knieband is geweldig. Alleen bij trappenlopen is die steun minder. Er zit een latex/rubber randje bovenin binnen de brace, die plakt aan de huid, waarvoor ik allergisch blijk te zijn en dat blaarvorming veroorzaakte. Dit afgeplakt met Medipore waardoor het nu goed gaat.

Aanrader!!

8 / 10

Fijn contact en omruilen van product ging zonder moeite

De Brache sluit perfect aan en het…

10 / 10

De Brache sluit perfect aan en het geeft een goed gevoel en de artrose pijn verminderd door het dragen en hij is makkelijk wasbaar en na 1 nacht droog

Als ik de brace niet draag mis ik hem.

8 / 10

Als ik de brace niet draag mis ik hem.

Laat een beoordeling achter