Basko

Basko Healthcare – Braces en bandages

Geschiedenis Basko Healthcare B.V.

In 1936 is het bedrijf ‘Bandage en corsetindustrie Basko B.V. opgericht door dhr. D.H. Heijne. In 1958 wordt het bedrijf door de groei gedwongen te verhuizen van de Leliegracht naar de Prinsengracht in Amsterdam. In 1963 moet er alweer verhuisd worden om de verdere groei te kunnen waarborgen, het bedrijf verhuisd naar de Haspelsstraat in Amsterdam. In 1973 wordt de Duitse tak Basko Orthopädie Handelsgesellschaft mbH te Hamburg opgericht. In 1986 wordt de laatste internationale tak Basko Orthopädie Handelsgesellschaft mbH te Wenen opgericht. Uiteindelijk heeft het bedrijf Basko Healthcare B.V. in 2002 de vleugels neergestreken in het nieuwe hoofdkantoor aan de Pieter Lieftinckweg te Zaandam.

[break]

Producten Basko

Basko Healthcare levert hoogwaardige orthopedische hulpmiddelen voor de professionele zorgsector. De  afzetmarkten van Basko zijn met name Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk. Ook worden er producten geëxporteerd naar de overige West-Europese landen en de Verenigde Staten.

Waar het leveringsprogramma vroeger hoofdzakelijk bestond uit bandages en korsetten, is het leveringsprogramma tegenwoordig samengesteld uit producten die in eigen beheer worden geproduceerd en/of van handelsrelaties komen. Dit kan variëren van:

 • Stomacare producten
 • Elastische bandagen
 • Orthesen
 • Boston Braces
Maar de meest bekende en toegepaste producten zijn de A.S.O. enkelbrace, CAMP spreidbroekje en Wrist lacer polsbrace.

Vanuit de R&D activiteiten zijn meerdere waardevolle ontwikkelingen voortgekomen.  Het belangrijkste is misschien wel het ‘MultiMotion scharnier’, maar ook andere braces en producten worden constant verbeterd en aangepast. Deze producten vinden hun weg binnen het gehele afzetgebied. Iedere afnemer kan vertrouwen op een gedegen scholingsprogramma, veelal voorzien van accreditatie. Ook wordt men ondersteund door Productspecialisten die, indien noodzakelijk, aanwezig kunnen zijn bij de productkeuze en het uiteindelijke ”afgeven” van de verzorging.

Basko Healthcare B.V. is aangesloten bij de ‘Camp Group’. Deze groep bestaat uit de vroegere licentiehouders van Camp artikelen. Deze partners produceren en distribueren de Camp orthesen en bandagen zoals voorheen.

Via www.probrace.nl is het tegenwoordig ook mogelijk voor de particulier om zelf Basko producten aan te schaffen. Ook wanneer u al reeds via het ziekenhuis of andere zorgverlener een Basko product heeft gekregen maar u wilt graag vervanging of een extra voorziening dan kunt u via Probrace.nl dit product aanschaffen.

Voor meer informatie over Basko Healthcare B.V.  kunt u kijken op www.basko.com Komt u op deze website een artikel tegen wat niet op ProBrace.nl te vinden is. Neem dan contact met ons, wij kunnen dit artikel speciaal voor u bestellen!

Filters tonen

 • probrace cubitaal tunnel syndroom spalk

  Basko Cubitaal Tunnel Syndroom Spalk

  Nog geen beoordelingen

  Van: 69,95

  Bekijken

 • Basko Strassburg hielspoor sok Stretch up correctiekous

  Basko Strassburg Hielspoor Sok

  6 beoordelingen

  Van: 44,95

  Bekijken

 • stoma_protectormax_basko_ProBrace_CG300_1

  Basko Stomacare ProtectorMax Stomabeschermer

  Nog geen beoordelingen

  Van: 69,95

  Bekijken

 • spalk dupuytren probrace basko

  Basko Vission Multi Finger Splint

  Nog geen beoordelingen

  Van: 69,95

  Bekijken

 • basko-ProBrace-cmccare-duimorthese

  Basko CMC Duimbrace

  1 beoordelingen

  Van: 64,95

  Bekijken

 • 46020 vission finger splint artrose dupuytren triggerfinger probrace brasko

  Basko Vission Single Finger Splint

  Nog geen beoordelingen

  Van: 64,95

  Bekijken

 • basko_korsethemd_strapless_ProBrace

  Basko Coolmax Strapless Korsethemd

  Nog geen beoordelingen

  Van: 39,9544,95

  Bekijken

 • Elcross rugrechthouder 138_ProBrace

  Basko Elcross 138 Schouderbandage / Rugrechthouder

  3 beoordelingen

  Van: 96,95

  Bekijken