Meniscus Kniebrace Kopen

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Meniscus kniebrace kopen?

Heeft u last van uw knie? Dan kan het goed zijn dat uw meniscus beschadigd. Lees hier over wat een meniscus blessure inhoudt, wat de symptomen zijn en wat u er zelf aan kunt doen..

Meniscus blessure? Koop een kniebrace!

De meniscus heeft naast een dempende en proprioceptieve functie in de knie ook een beschermende functie. Zodra de meniscus beschadigd is door bijvoorbeeld een val of het verdraaien van de knie, dan kan dit tot (veel) pijn lijden. In dit geval praten we over acuut meniscusletsel. De botten van het boven- en onderbeen kunnen – na beschadiging van de meniscus – druk uitoefenen op de meniscii en dit geeft pijn in het kniegewricht. Heeft u last van uw kniegewricht? Dan kan het goed zijn dat uw meniscus is beschadigd.

Lees hier verder om meer te weten te komen over een acute blessure aan de meniscus en adviezen hoe hier mee om te gaan..

Oorzaken blessure aan de meniscus

Een meniscus raakt vaak beschadigd door een val of een kracht van buitenaf. Dit kan komen omdat u valt (met de fiets) of tijdens het sporten. Bij een meniscus blessure verdraait men de knie vaak of komt er een druk van buitenaf op het gewricht (trauma). Er ontstaat een knappend geluid of gevoel waarna de knie dik, rood en pijnlijk wordt.

Symptomen meniscus blessure

  • – Acuut trauma
  • – Vocht in het gewricht
  • – Pijn aan de knie
  • – Dikke knie / gezwollen knie
  • – Rode knie (dit duidt vaak op een ontsteking)
  • – Crepitaties (knisperend / krakend geluid in het kniegewricht)
  • – Traplopen is pijnlijk (m.n. het trap af lopen is pijnlijk)
  • – Gehurkt zitten is niet mogelijk of provoceert de klachten

Herkent u (een of meerdere) symptomen? Dan kan het goed zijn dat uw meniscus beschadigd is. Wij raden u in deze situatie aan contact met uw fysiotherapeut of (huis)arts op te nemen voor een onderzoek en het stellen van een diagnose.

Wat te doen bij meniscus klachten?

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor het hele lichaam. Dit heeft betrekking op zowel de fysieke als de mentale gesteldheid. Dit doet u door geregeld gedoseerd te bewegen. Het feit dat u geblesseerd bent aan uw knie wil niet zeggen dat u helemaal niets meer hoeft te doen. Blijf altijd in beweging; want volledige rust is nooit goed. Blijf rustig lopen/wandelen, fietsen (binnen of buiten) of eventueel de knie bewegen zittend op een stoel of liggend op de bank. Er zijn altijd mogelijkheden om te blijven bewegen!

Meniscus kniebrace?

De meniscussen bieden stabiliteit aan de knie. Wanneer u geblesseerd bent aan uw meniscus ervaart u pijn, heeft u een gezwollen knie en dit leidt vaak tot minder stabiliteit in de knie. Probeer een kniebrace om uw knie de juiste steun te bieden!

Welke kniebrace bij een meniscus blessure?

Bent u op zoek naar een confectie (standaard maat) kniebrace voor de meniscus? Kijk dan eens op onze blessurepagina naar ons aanbod kniebraces. Een aanrader is de Genutrain S of de Genutrain met siliconen van Bauerfeind.

Of bekijk hier de goedkopere variant van dezelfde kniebrace: de Genu kniebrace van het merk CARE.

Bent u ernstig geblesseerd aan de meniscus? Kijk dan eens naar de SecuTec Genu van Bauerfeind. Deze kniebrace is een rigide kniebrace die aangemeten moet worden door een specialist (van ProBrace).

ProBrace verschaft geheel gratis advies (opgesteld door fysiotherapeuten) ten behoeve van kniebraces bij meniscus problemen. Wilt u ook passend en gratis advies? Neem dan contact op met ProBrace via onze chatfunctie, de mail of bel naar +31 (0)85 4011 911.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen
  • Trust Icon

Goede tel

10 / 10

Goede tel. Ondersteuning Doekje onderin om bovenkant hand te beschermen, een reserve voorzien

Top product

10 / 10

Zeer snelle levering Top product

Snelle levering en goede se

10 / 10

Snelle levering en goede service

heel goede oplossing bij het dragen van…

10 / 10

heel goede oplossing bij het dragen van een moonboot

service

10 / 10

service

Laat een beoordeling achter