Oefeningen Om Uw Nek Soepel Te Houden

Jelle

Bewegingstechnoloog

Nieuws

Oefeningen om uw nek soepel te houden!

Pijnklachten van de nek kunnen bij iedereen, ongeacht leeftijd, sport of mate van belasting voorkomen. Pijn aan de nek kan ontstaan als gevolg van overbelasting, een val of ongeluk. Onderstaande oefeningen voor uw nek zorgen ervoor dat u minder snel klachten aan uw nek en bovenrug zult ervaren.

  1. Ga op uw rug op bed liggen en leg uw armen langs het lichaam. Trek uw kin in en draai het hoofd langzaam zo ver mogelijk naar links en rechts. Doe deze zelfde oefening ook zittend op de rand van het bed. Herhaal 10 keer.
  2. Ga rechtop zitten en laat de armen ontspannen langs het lichaam hangen. Beweeg het rechteroor naar de rechterschouder totdat u de spanning voelt. Doe hetzelfde voor de linkerkant. Herhaal 10 keer.
  1. Ga rechtop zitten en laat de armen ontspannen langs het lichaam hangen. Trek uw kin iets in. Draai en buig hierbij het hoofd in één beweging naar links. Ga terug naar de uitgangspositie en doe de oefening naar rechts. Herhaal 10 keer.
  2. Ga rechtop op een stoel zitten en hou met uw linkerhand de zitting vast. Beweeg het hoofd naar rechts en volg met het bovenlichaam de beweging totdat u de spanning voelt in de hals. Hou dat zeker 5 tellen vast. Kom langzaam terug in de uitgangspositie. Hou nu met uw andere hand de zitting vast en doe deze oefening links. Herhaal 10 keer.
  3. Ga rechtop staan en trek u kin iets in. Vouw uw handen en zet ze op het voorhoofd. Schouders ontspannen en laten hangen. Buig het hoofd naar voren en geef daarbij met uw handen weerstand. Herhaal 10 keer.

Heeft u na het doen van deze nekoefeningen nog steeds klachten? Neem contact met ons.

Een nekkraag is in veel gevallen niet de juiste methode om van uw nekklachten af te komen.

Vragen over dit artikel?

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws, beste tips en aanbiedingen.

Ontvang marketing communicatie waarvan wij denken dat je geïnteresseerd zal zijn.

Ontvang belangrijke informatie over uw bestellingen en rekening.

Je kunt deze opties altijd aanpassen door op de uitschrijven link te klikken in de footer van de e-mails. Voor meer informatie bekijk onze algemene voorwaarden of privacybeleid.

Wat klanten over ons zeggen Trust

Geeft een heel goed gevoel.Past perfect

10 / 10

Geeft een heel goed gevoel.Past perfect

Zeer prettige brace

10 / 10

Fijn dat je de brace links en rechts kunt ragen. IK draag hem nu een week, zeer prettig . Makkelijk en snel aan doen, geen storend klittenband.

geeft steun!

8 / 10

geeft steun!
Het aandoen is een beetje ingewikkeld voor 90-jarigen.

Goed advies .

10 / 10

Goed advies .

Het gat bij de duim is veel te smal

2 / 10

Het gat bij de duim is veel te smal

Laat een beoordeling achter